27 Mart 2012 Salı

Gelen yoğun istek üzerine yemek fikirlerimi, fotograflarını, denemelerimi burada paylaşacağım.
Biscotti
Kendisi İtalyan gevreğidir. Kurabiye ile peksimet karışımı, kahve ya da çay ile mükemmel gider. İki kere pişirmek gerekir, bir kez bütün halinde, ikinci kez dilimleyerek.

Tarif:
2 1/4 cup tam buğday unu (cup ölçü birimi bizim su bardaklarıyla hemen hemen aynı ölçüye denk geliyor)
1/2 cup beyaz un
1/2 cup şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu
az tuz
1/2 cup badem
1/2 cup üzüm(suda 15 dakika beklettim)
1/2 cup yağ, tereyağı ve sıvı yağı yarı yarıya koydum
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi

Önce kuru malzemeler karıştırılır. Yumurta ve yağ cırpılır, kuru malzemeler bu karışıma eklenir. Hamur haline geldikten sonra unlanmış bir yüzeye alınır ve dikdörtgen olacak sekilde biraz yoğrulur. 180 C, önceden ısıtılmış fırına konur, 30- 35 dakika. Kürdan testini yapın(ortasına kürdan batırıp çıkarınca kürdan temiz çıkmalı). Burada soğumasını bekleyin deniyor ama o kadar zamanı ve sabrı olmayan ben, fırından çıkarıp dilimledikten sonra dilimleri yan yatırıp tekrar fırına sürdüm, bu sefer 160 C'de 20 dakika. Afiyet olsun.
Bir daha yabanmersini badem deneyecegim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder